Coaching

Mi is az a coaching?

A coaching számomra egy egyedülálló párbeszéd, melyben jelen vannak néhány fontos szükségszerű minőségek, mint a tisztelet, nyitottság, együttérzés, beleérző képesség, elfogadás és az igazmondás melletti kérhetetlen elkötelezettség.

Tudnod kell, hogy a coaching nem csak a probléma megoldásról szól. Elsősorban nem is a teljesítmény javítása, a célok vagy az eredmények elérése a legfontosabb, bár idővel ez is megtörténik egy hatékony coaching folyamatban. A coaching lényege az út, a felfedezés, a tudatosság és a választási lehetőség. Minden pillanatban dönthetsz arról, hogy változtatni szeretnél. A coaching arra szolgáltat módot, hogy támogassalak és kísérjelek az útadon, miközben mérvadó, akár sorsodat megváltoztató változtatásokat, döntéseket hozhatsz.

Miben más a coaching, mint a terápia?

Terápiás üléseken, pszichológussal vagy más terápiás segítővel a múltaddal foglalkoztok és ennek történeteit, traumáit dolgozod fel. A terápiának, ennek a formája hosszan elnyúló folyamat, egy vagy akár több év is lehet.

A coaching folyamat során, mindig a jelenedet, a mintáidat és a működési elveid vizsgáljuk. Önmagában már ez segít abban, hogy megtaláld a megoldást a problémáidra. A jelen történései mellett tisztázzuk, hogy mit szeretnél pontosan, mire vágysz és hová szeretnél eljutni a jövőben.  Egy coaching folyamat általában 10-12 alkalom. Két- három heti ciklusban találkozunk. 

Mikor működik jól a coaching velem?

Ha kész vagy őszintén ránézni az élethelyzetedre és elég erős benned a vágy ahhoz, hogy változz, változtass és ezt már cselekedetekbe is szeretnéd fordítani. Amikor úgy döntesz, hogy időt és energiát fektetsz önmagadba, azért hogy hosszú távon kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet élhess. És ehhez azt is el tudod fogadni, hogy az igazi változás, akkor következik be, amikor időnként a komfort zónádból szükséges kilépni.

Mikor NEM működik a coaching velem?

Ha nem vagy hajlandó tenni a saját fejlődésedért és új dolgokat tanulni. Ha változást szeretnél úgy, hogy közben minden marad a régiben. Te magad nem változtatsz és a régi mintáid alapján szeretnél tovább haladni. Ha nem csinálod meg a feladatokat, amikben a coaching üléseken megállapodunk.